Bekkenfysiotherapie

Deze vorm van behandeling is vooral gericht op klachten in het bekkengebied, onderbuik en bekkenbodem, zoals incontinentie, obstipatie, verzakkingen en buik- en/of bekkenpijn. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. Dit kan bijvoorbeeld optreden bij een zwangerschap, in en na de overgang en na een buik- of prostaatoperatie. Het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan ook klachten geven zoals pijn bij vrijen, vaginale pijn, branderigheid of erectieproblemen.

De bekkenbodem heeft drie functies: sluiten, openen en dragen (van de buikorganen). De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of juist te gespannen zijn. Ook kan het voorkomen dat ze niet op de goede manier of op het juiste moment functioneren, waardoor stoornissen optreden. Bekkenbodemspieren zijn aan te spannen en te ontspannen. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust of voelen dit niet.

Soms hangen klachten samen met medicijngebruik, met andere ziekten of met psychische factoren, zoals verdriet, onderdrukte emoties, spanningen of een zware mentale belasting. Door middel van deskundig advies en therapie op maat zijn de klachten goed te behandelen. Daarin speelt u zelf ook een actieve rol.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicky Hovels, geregistreerd bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie Zuidwijk. tel. 0575-522 855.